Upečte vianočné zákusky a zažite úspech.Okrem výzdoby izieb dbajte aj na to, aby ste urobili slávnostné pečivo štýlovo.Silikónové formy na pečenie sa dajú použiť rôznymi spôsobmi.Môžete si vyrobiť koreninové maslo, bon bont, muffiny a piškóty.Okrem zákuskov sa v nej dajú robiť aj torty, mäso a piecť mäsové či slané koláče.Okrem toho výrobcovia mydiel a sviečok uprednostňujú silikónovú formy. Tajomstvo obľúbenosti silikónových foriem na pečenie je v tom, že majú vysokú tepelnú odolnosť a sú flexibilné.
Teplu odolné
Jednoduché čistenie
S uchom na zavesenie
Rady k použitiu:
Pred vložením cesta do silikónovej formy, vložte formu na mriežky v sporáku alebo na plech,pretože materiál je mäkký a tak z neho výplň môže ľahko vypadnúť.
Pred pečením plech vytrite masťou.
Ak pripravujete chladené jedlo, predtým formu opláchnite studenou vodou.
Silikónovú formu chráňte pred priamym teplom, teda neprichádzajte do kontaktu s otvoreným ohňom.
Nikdy nerežte do silikónovej formy nožom alebo ostrým nástrojom, pretože by sa mohla poškodiť. Pred krájaním je vhodné koláč z formy vybrať a až potom krájať.
Zákusok zo silikónovej formy najlepšie vyberiete tak, že po upečení počkáte, kým úplne vychladne vo forme.
Pred prvým použitím: Pred prvým použitím silikónovú formu dôkladne umyte teplou vodou a prostriedkom na umývanie riadu a utrite do sucha. Potom ju vytrite masťou.Nabudúce to bude potrebné zopakovať iba vtedy, ak je forma veľmi suchá.
Čistenie silikónovej formy:
Silikónové formy sa ľahko čistia. Oplatí sa ich čistiť ručne, pretože tým v nich zostáva minimálne množstvo tuku, nevysušujú sa.
Pri čistení nepoužívajte drôtenku alebo korozívne čiastiace prostriedky.
Zmena farby formy v dôsledku pečenia nemá vplyv na používanie.
Vysoké aj nízke teploty (-40 ºC a 230 ºC) sú dobre tolerované. Forma sa dá použiť na pečenie a mrazenie zároveň.