Kvalitná silikónová forma na pečenie je nevyhnutnou pomôckou každého kuchára.Forma na pečenie vyrobená zo silikónu je extrémne tepluvzdorná a trvácna, vďaka čomu je ideálnou voľbou na pečenie a výrobu koláčov.Všestrannosť formy vám umožní pripraviť koláče, torty, muffiny alebo dokonca chlieb. Koláč alebo pečivo možno z pružného materiálu ľahko vybrať bez poškodenia cesta.Forma na pečenie sa dá zložiť, takže sa dá skladovať aj priestorovo a nezaberie veľa miesta na kuchynskej linke ani v skrini.
Môžete v nej vyrábať aj ľadové kocky
Rady k použitiu:
Pred vložením cesta položte prázdnu silikónovú formu na mriežku alebo plech na pečenie, pretože hmota je mäkká a plnka z nej môže ľahko vypadnúť.
Pred pečením potrieme trochou tuku
Ak pripravujete chladené jedlo, predtým ho opláchnite studenou vodou
Našu silikónovú formu chráňte pred priamym teplom, t.j. neprichádzajte do kontaktu s otvoreným ohňom
Nikdy nerežte do silikónovej formy nožom alebo ostrým nástrojom, mohli by ste ju poškodiť. Pred krájaním sa oplatí koláč vybrať z formy a až potom krájať
Najlepší spôsob, ako vybrať dezert zo silikónovej formy na pečenie, je počkať, kým po upečení vo forme úplne nevychladne.
Pred prvým použitím: Pred prvým použitím silikónovú formu na pečenie dôkladne umyte teplou vodou so saponátom, utrite dosucha a hojne namažte tukom.Nabudúce to bude potrebné len vtedy, ak je forma veľmi suchá.
Čistenie silikónovej formy:
Silikónové formy sa ľahko čistia. Oplatí sa ich čistiť ručne, pretože tak v nich zostáva minimálne množstvo tuku a nevysychajú.
Na čistenie nepoužívajte drsné špongie ani žieravé čistiace prostriedky.
Strata farby formy v dôsledku pečenia nemá vplyv na jej použitie.
Dobre znáša vysoké aj nízke teploty (-40 ºC a 220 ºC). Dajú sa použiť na pečenie aj mrazenie.